Друк

#тияк: Ірина Гладка відвідала «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради

.

Радниця начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров‘я Ірина Гладка в рамках робочого візиту відвідала «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради.

Під час візиту вона зустрілася з керівником цього комунального некомерційного підприємства Максимом Кутишенком, із яким обговорила питання надання психологічної та психосоціальної підтримки пацієнтам на базі установи. 

Також у день візиту Ірина Гладка взяла участь в арттерапевтичному заході, організованому волонтерами для військових і ветеранів, які проходять лікування у центрі. Такі заходи проводяться на регулярній основі та спрямовані на поліпшення ментального здоров’я учасників, а також на змістовне проведення їхнього вільного часу й об’єднання навколо спільної справи. 

Довідково. Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO). Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ. Керівницею Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирська ОДА виступає перша заступниця начальника голови ЖОВА Наталія Остапченко

#тияк #mental_health_without_prejudice #community_self_help 

З сайту ЖОВА