Друк

Іспити в сервісних центрах МВС: пілотний проєкт та підготовка до здачі

.

Починаючи з 03 серпня сервісні центри МВС в Житомирській області долучилися до пілотного проєкту із прозорого складання іспитів. Тож теоретичні та практичні іспити в регіоні доступні у двох сервісних центрах МВС – у Житомирському районі (с. Довжик) та Коростені, а з 01 грудня іспити додатково прийматимуть ще у місті Звягель.

Обслуговування в сервісних центрах МВС відбувається за попереднім е-записом: теоретичний іспит – на 14 днів вперед, а практичний – на 21 день. Крім того, запис доступний і через термінал у приміщеннях сервісних центрів МВС. Талони в ньому генеруються в день звернення та на 3 дні вперед. 

У кандидатів у водії є необмежена кількість спроб складання теоретичних і практичних іспитів, поки чинне свідоцтво про закінчення автошколи. Якщо кандидат не склав теоретичний або практичний іспит, у нього є 10 днів на повторення. 

Як підготуватися до іспитів у сервісному центрі МВС? 

Наразі проходження теоретичної та практичної підготовки в автошколі є обов’язковим. Однак кандидат у водії вже може обирати, як вчити правила дорожнього руху – самостійно чи в автошколі. 

Зауважимо, що для другого етапу – практичного курсу навчання потрібно буде звертатись до акредитованих навчальних закладів. 

Для зручності майбутніх водіїв на сайті Головного сервісного центру МВС є онлайн-тренажер, який імітує проходження теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС – 20 тестових питань, які потрібно вирішити протягом 20 хвилин. 

Крім того, було оновлено екзаменаційний лист практичного іспиту. У ньому визначені типові помилки та критерії, за якими оцінюються здібності кандидата на право отримання посвідчення водія. 

Щоби краще підготуватись до практичного іспиту, майбутні водії можуть ознайомитись з маршрутами для перевірки навичок керування транспортними засобами онлайн. Вони також розміщені на сайті Головного сервісного центру МВС. Усі маршрути погоджені з військовими адміністраціями, є безпечними та максимально адаптованими в умовах війни навіть для водіїв-початківців. 

Довідково. З початку дії проєкту в Житомирській області склали понад 3,5 тисячі теоретичних та 4 223 практичних іспити. З першого разу 25 % кандидатів успішно складають теорію, 21 % успішно складають водіння.

З сайту ЖОВА