Друк

Звернення начальника Новоград-Волинської РВА Івана Туровського з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

.

Шановні жителі Новоград-Волинського району!

Сьогодні наша країна відзначає День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

День пам’яті захисників України відзначається саме 29 серпня, оскільки цього дня під час Іловайської операції українська армія зазнала великих втрат. За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинули, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 – потрапили у полон.

 
Надзвичайно важливо згадувати та гідно вшановувати подвиг захисників, які віддали найцінніше у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – своє життя. Вони стояли на смерть за кожного з нас – за те, щоб майбутнє покоління мало гідне майбутнє у Незалежній країні, а всі ми могли розвивати громадянське суспільство та робити Україну кращою.
 
Схиляю голову у вдячності перед тими, хто тримав небо над нашими містами, даючи нам можливість у цей час вчитися, працювати, розвивати соціальні ініціативи та відстоювали демократію й права людини у тилу.
 
Тож, закликаю кожного з вас, в День пам’яті Героїв, які загинули за волю України, щирою молитвою згадати бійців, які боролися і віддали життя за долю країни і наше з вами майбутнє, вклонитися матерям та дружинам загиблих воїнів-земляків.
 
Низький уклін і вічна пам’ять тим, кому судилося віддати життя, захищаючи Україну від цинічного й безпринципного агресора.
 
Вічна шана загиблим Героям! Герої не вмирають, адже вони разом з нами. Вони житимуть доти, доки ми про них пам'ятатимемо!
 
Начальник Новоград-Волинської
районної військової адміністрації                             Іван ТУРОВСЬКИЙ