Друк

ГРОШОВА ДОПОМОГА ВІД ООН

.

Уряд ухвалив розроблене Міністерством соціальної політики рішення, яке забезпечує можливість поширити додаткові виплати від міжнародних організацій на мешканців територій, які тимчасово окуповані, деокуповані або знаходяться в зоні активних бойових дій.

 

Проєкт реалізовано Міністерством соціальної політики України за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Програми розвитку ООН в Україні, відповідно до завдань меморандумів Міністерства соціальної політики України з Місією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариством Червоного Хреста України, ЮНІСЕФ, Всесвітньої продовольчої програми ООН та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.


Відповідно до постанови КМУ №457 від 16 квітня 2022р. «Про підтримку окремих категорії населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України», передбачається можливість надання підтримки у вигляді грошових виплат, шляхом надання допомоги міжнародними організаціями.

ХТО ОТРИМУЄ ДОПОМОГУ

В першу чергу виплати від ООН будуть нараховані особливо вразливим категоріям людей, які перебувають на деокупованих, окупованих територіях та в регіонах яких ведуться бойові дії. Це пенсіонери, які не мають статусу ВПО, але постраждали від війни і потребують підтримки. Щоб отримати допомогу, літні люди мали залишити спеціальну заявку на виплати через платформу єДопомога.

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ ?

Заявка на виплату грошової допомоги для пенсіонерів від міжнародних організацій заповнюється і подається на інформаційній платформі єДопомога- https://aid. edopomoga.gov.ua


Крок 1. Зайдіть на платформу єДопомога та виберіть пункт «Заповнити заявку».
Крок 2. Виберіть із переліку ваш соціальний статус.
Крок 3.Заповніть ваші персональні дані:
П.І.Б.
РНОКПП(ІПН)
дата народження
номер телефону
Крок4. Поставте позначку навпроти «Погоджуюсь на обробку моїх персональних даних».
Крок 5. Заповніть дані про документ, що підтверджує вашу особу.
Крок 6. Заповніть адресу поточного місця проживання (область, район, населений пункт, вулиця, будинок, корпус, квартира, поштовий індекс).
Крок 7. Зазначте, чи є особи на вашому утриманні. Якщо так, заповніть дані.
Крок 8. Введіть рахунок IBAN банку, якщо немає відкритого рахунку зазначте.

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ЗАЯВКУ?

Щоб перевірити статус заявки, натисніть «Перевірити статус заявки».
Зазначте РНОКПП(ІПН), який ви зазначили під час заповнення заявки ( або поставте позначку « Не маю РНОКПП»), додайте номер телефону.

За інформацією управління соціального захисту населення Новоград-Волинської районної військової адміністрації .