Друк

Відбулася семінар-нарада «Про державну підтримку сільськогосподарських товаровиробників і господарств населення у 2021 році та вдосконалення управління та дерегуляція у сфері земельних відносин в рамках земельної реформи»

.

24 червня у рамках співпраці щодо взаємодії органів виконавчої влади з територіальними громадами та суб’єктами господарювання з питань реалізації агарної політики Департаментом агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації спільно з Головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській області проведено в малому залі засідань Новоград-Волинської районної ради семінар-нараду не тему: «Про державну підтримку сільськогосподарських товаровиробників та господарств населення у 2021 році й вдосконалення управління та дерегуляція у сфері земельних відносин в рамках земельної реформи».
Участь в семінар-нараді взяли перший заступник голови райдержадміністрації Іван Туровський, голови міських, селищних, сільських рад та їх заступники, керівники сільськогосподарських підприємств Новоград-Волинського району.
Заступник директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської облдержадміністрації Ніна Добринська ознайомили учасників семінар-наради із напрямками підтримки сільськогосподарських товаровиробників та господарств населення у 2021 році.
«У цьому році напрямки підтримки суб’єктів господарювання агарного сектору та господарств населення дещо розширені. Державна підтримка буде реалізовуватися за такими напрямками:
1. Підтримка розвитку фермерських господарств (ПКМУ від 07.02.2018 № 106)
2. Підтримка розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції (ПКМУ від 07.02.2018 № 107)
3. Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки (ПКМУ від 01.03.2017 №130)
4. Здешевлення кредитів для сільськогосподарських товаровиробників (ПКМУ від 29.04.2015 № 300)
5. Підтримка галузі виноградарства, садівництва і хмелярства (ПКМУ від 15.07.2005 № 587).
Для отримання державної підтримки за тим, чи іншим напрямом, суб’єкт господарювання – сільськогосподарський товаровиробник, або господарство населення (фізична особа) мають звернутися з пакетом документів, оформлених належним чином до одного з визначених законодавством органів, які уповноважені на прийом документів:
• Міністерство аграрної політики та продовольства України;
• Департамент агропромислового розвитку та економічної політики облдержадміністрації;
• Регіональне відділенням Українського державного фонду фермерських господарств;
• Уповноважені банки;
• Міські, селищні, сільські ради, » -зазначила Ніна Добринська.
Начальник державного геодезичного нагляду Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Володимир Руднік доповів про вдосконалення управління та дерегуляція у сфері земельних відносин в рамках земельної реформи та надав роз’яснення щодо діючого земельного законодавства та повноваження органів місцевого самоврядування у сфері земельних відносин.
За підсумками семінару керівникам підприємств та їм представникам були вручені дипломи за участь в 33-тій міжнародній агропромисловій виставці "АГРО-2021", що відбулась в м. Києві (з 8 по 11 червня 2021 року).
 
 

{gallery}0.2021/06_June/25/seminar/{/gallery}