Друк

Велике будівництво на Житомирщині: у 2021 році в області відновлено низку об’єктів соціальної інфраструктури

.

У рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» у 2021 році у Житомирській області здійснюється будівництво, реконструкція та капітальний ремонт 11 об’єктів соціальної сфери, серед яких 3 медичні заклади, 3 заклади спорту, 2 дитячих садочка, 1 заклад культури, 1 школа, 1 ЦНАП.

 

 

Як повідомляє Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА, дані об’єкти фінансуються за кошти Державного фонду регіонального розвитку у співфінансуванні із місцевим бюджетом. Сума запланованих видатків на 2021 рік становить: з ДФРР – 176млн грн; з місцевих бюджетів – 41млн грн.

 

На 4 об’єктах роботи вже завершено. Так, виконано ремонтно-реставраційні роботи будівлі Магістрату, ІІІ чергу реконструкції приміщень обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, капітальний ремонт навчального корпусу школи-ліцею № 1 у м. Малині, реконструкцію дитячого садка у с. Слободище Бердичівського району.

 

До кінця року роботи мають завершитися  ще на 4 об’єктах: капітальний ремонт будівлі  басейну ДЮСШ «Авангард» у м. Житомирі, реконструкція Житомирського обласного онкологічного диспансеру, реконструкція дитячого садка у смт Нова Борова та будівництво прозорого офісу у м. Баранівка.

 

Перехідними на 2022 рік є такі проєкти: капітальний ремонт міського плавального басейну у м. Бердичеві, реконструкція лікувального корпусу в обласному протитуберкульозному диспансері під інфекційне відділення у смт Гуйва, реконструкція майнового комплексу  стадіон «Колос» у м. Олевську.

 

Ці об’єкти будуть включені до президентської програми «Велике будівництво» у 2022 році.

 

Також у рамках програми «Велике будівництво» здійснюється реконструкція, капітальний і поточний ремонт дорожнього покриття загальною протяжністю 81,2 км на 39 об’єктах, у тому числі 8 штучних спорудах.

 

На ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення з державного бюджету передбачено Субвенцію у розмірі 1 340, 374 млн грн  та 799,800 тис. грн коштів місцевих бюджетів.

 

На сьогодні влаштовано 79,5 км верхніх шарів дорожнього покриття, на 16 об’єктах роботи вже завершено.

 

Нагадаємо, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що бюджет області на 2022 рік передбачає 3,5 млрд грн для реалізації на Житомирщині проєктів державних програм, серед яких і програма Президента «Велике будівництво».