Друк

Сектор внутрішнього аудиту Новоград-Волинської районної державної адміністрації

Завідувач: Омельченко Ольга Володимирівна

Основні завдання сектору:

1. Основним завданням сектору є надання голові райдержадміністрації об’єктивних і незалежних висновків та рекомендацій щодо:

1) Функціонування системи внутрішнього контролю в райдержадміністрації та її удосконалення.

2)  Удосконалення системи управління в райдержадміністрації, її структурних підрозділах, підприємствах, установах, організаціях, що належать  до сфери її управління.

3) Запобігання фактам незаконного, неефективного та не результативного  використання бюджетних коштів та інших активів.

4) Запобігання у виникненні помилок чи інших недоліків у діяльності структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ , організацій, що належать до сфери їх управління.                             

5) Проводить оцінку щодо:

ефективності функціонування системи внутрішнього контролю в структурних підрозділів райдержадміністрації, установах, організаціях, на підприємствах, що належать до сфери їх управління;

ступеня виконання і досягнення цілей, визначених у стратегічних і річних планах діяльності, бюджетних програмах;

ефективності планування і виконання бюджетних програм та результатів їх виконання, управління бюджетними  коштами;

стану використання і збереження активів та інформації;

стану управління державним майном;

правильності ведення бухгалтерського обліку та достовірності фінансової і бюджетної звітності;

ризиків, які негативно впливають на виконання завдань і функцій  райдержадміністрації, її структурних підрозділів підприємств, установ,

організацій, що належать до сфери їх управління.

6) Планує, організовує та проводить внутрішні аудити, документує їх результати, готує аудиторські звіти, висновки та рекомендації, також здійснює моніторинг результатів врахування/впровадження рекомендацій.

7) Подає голові райдержадміністрації аудиторські звіти і рекомендації для  прийняття ним відповідних управлінських рішень.

8) Звітує перед головою райдержадміністрації і облдержадміністрації про результати діяльності сектору відповідно до вимог Порядку №1001 та Стандартів.

9) Надає допомогу структурним підрозділам райдержадміністрації у запровадженні внутрішнього контролю, управлінської підзвітності та діяльності з управління ризиками в райдержадміністрації шляхом методологічної підтримки у цьому напрямі, здійснення роз'яснювальної роботи з організації внутрішнього контролю, запровадженні принципів управлінської підзвітності та здійснення діяльності з управління ризиками.

10) Виконує інші функції відповідно до його компетенції.