Друк

До відома фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, які проводять діяльність з виробництва та/або обігу харчових продуктів

.

Відповідно до ст. 25 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" оператор ринку харчових продуктів, зобов'язаний зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва або обігу харчових продуктів.

Згідно з чинним законодавством, суб'єкт господарювання, який проводить діяльність з метою, або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація або обіг харчових продуктів, зобов'язаний зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва або обігу харчових продуктів.

Державній реєстрації підлягає кожна окрема потужність оператора ринку.

Реєстрації підлягають оператори ринку:
1. Діяльність яких пов'язана з харчовими продуктами, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10 ° С і залишатися придатними для споживання людиною.
2. Діяльність закладів громадського харчування.
3. Виробництво харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження.
4. Роздрібна торгівля харчовими продуктами.
5. Інший вид діяльності.

Реєстрація проводиться безоплатно в Управлінні Держпродспоживслужби в Новоград- Волинському районі за адресою:

вул. І. Франка , 48
м. Новоград- Волинський
Житомирська область
11700

Для державної реєстрації потужності оператор ринку подає заяву відповідного зразку.
Телефон для довідок (04141) 5-22-36
Також інформуємо, що згідно ст..64. закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" оператори ринку в разі порушення вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів несуть відповідальність за виробництво,зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону:
- тягне за собою накладання штрафу на юридичних осіб - у розмірі від 23 до 30 мінімальних заробітних плат;
- на фізичних осіб - підприємців – у розмірі від 8 до 15 мінімальних заробітних плат.

Управління Держпродспоживслужби
у Новоград-Волинському районі