Друк

Контрактна армія: пільги та гарантії. ІНФОГРАФІКА

.

Під час проходження військової служби за контрактом військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу у відповідності до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 21.12.91 № 2011-XII (зі змінами) мають право на наступні пільги:

 

  • Отримання житла за рахунок держави.
  • Речове забезпечення у відповідності до визначених норм.
  • Використання щорічної основної відпустки із збереженням грошового, матеріального забезпечення та грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення.
  • Отримання підйомної допомоги в розмірі місячного грошового забезпечення на військовослужбовця і 50 відсотків місячного грошового забезпечення на кожного члена сім’ї військовослужбовця, який переїжджає з ним на нове місце військової служби, при переїзді на нове місце військової служби в інший населений пункт, у зв’язку з призначенням на військову посаду, зарахуванням до військового навчального закладу, термін навчання в якому становить не менше шести місяців, або у зв’язку з передислокацією військової частини.
  • Забезпечення військовослужбовців за контрактом безкоштовними обідами у робочі дні (або за бажанням грошовою компенсацією у розмірі вартості набору продуктів на приготування обіду).
  • Безоплатну кваліфіковану медичну допомогу у військово-медичних закладах охорони здоров’я .
  • Право на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах і на туристських базах Міністерства оборони України (один раз на рік).
  • Отримання освіти у вищих навчальних закладах (вищих військових навчальних закладах) без відриву від проходження військової служби (за заочною формою навчання).
  • Право на пенсійне забезпечення незалежно від віку в разі, якщо вони мають на день звільнення зі служби вислугу 25 років і більше або за наявності трудового стажу 25 років і більше, з яких не менше ніж 12 календарних років і 6 місяців становить військова служба.

Більш детальніше з вимогами до прийняття на військову службу за контрактом можна ознайомитися тут, а як заключити контракт для проходження військової служби дивіться тут.

Нагадаємо, що сьогодні, 30 березня, на базі Житомирського обласного військового комісаріату у Регіональній громадській приймальні Міністра оборони України представники Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України провели особистий прийом.