Друк

Служба за контрактом: комплектування військовослужбовців на І квартал завершене

.

Завершується І квартал комплектування військовослужбовців на службу за контрактом в Збройних Силах України.

Як повідомив комісар Новоград-Волинського ОМВК Сергій Канюка, "До сьогодні планове завдання по укомплектуванню було виконане на 92%. Сьогодні, 29 березня, ми завершуємо комплектування та виходимо на 100%: бажаючі проходити контрактну службу відправляються проходити контрольний медичний огляд, що відбудеться в обласному збірному пункті. Середній вік контрактників 25-40 років. Серед них і 3 жінки, одна з яких виявила бажання проходити службу в м. Константинівка Донецької області. В цілому, жінки Новоград-Волинщини не стоять осторонь - за І квартал 2016 року 12 жінок записалися на контрактну військову службу".

Також Сергій Васильович відмітив, що 28 березня, згідно плану Генштабу , на навчальні збори відправилося 30 чоловік з оперативного резерву І черги (особи, призвані в І хвилю мобілізації та демобілізовані в 2015 році). Збори триватимуть протягом 10 діб на базі 30 ОМБР. Ці люди пережили найскрутніші часи для нашої армії та, незважаючи на це, вирішили і надалі вірою та правдою служити Україні, оберігаючи на сході мир та спокій українців.

Окрім бажаючих нести контрактну службу в лавах ЗСУ, сьогодні на контрольний медичний огляд виїхало і 35 кандидатів (5 з яких – жінки) на вступ у вищі військові навчальні заклади (зокрема, Львівська Національна академія сухопутних військ мені гетьмана Петра Сагайдачного, Одеська військова академія, Житомирський військовий інституті імені С.П. Корольова, Харківський військовий університет, інститут Повітряних Сил).

«Враховуючи те, що в Новограді-Волинському проживає багато військовослужбовців, в тому числі у відставці, здавалося б, що більшість на службу відправлятиметься  саме з таких родин. Та цифри кажуть інше - з родин військових відправилося на службу в І кварталі поточного року лише 6 осіб, а всі решта – із сімей цивільних. Це свідчить про те, що державна політика по відношенню до службовців ЗСУ правильна. Держава забезпечує належні умови для проходження служби, забезпечує пільгами та достойною заробітною платою» – підсумував Сергій Канюка.

Захист Вітчизни – справа, варта поваги. Ті, хто вибирають цей шлях, багато чим жертвують і навіть ризикують життям заради всіх нас. Тож пишаймося нашими військовими та будьмо їм вдячні, а також побажаємо, щоб зброю їм доводилось застосовувати лише на навчаннях.

Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

joomlamodniyportal.ru