Друк

Прийнято обласний бюджет на 2016 рік

.

Головним питанням третьої сесії обласної ради став обласний бюджет на 2016 рік.

На комісіях облради детально було розглянуто проект обласного бюджету та обговорено усі питання. Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко подякувала всім депутатам та розпорядникам коштів за активну співпрацю.

Депутати заслухали доповідь Ганни Ємченко та отримали відповіді на свої запитання. Найбільше народних обранців цікавило фінансування охорони здоров'я, професійно-технічної освіти, підтримка районів, громадських організацій тощо.

«Бюджет соціально спрямований, можна назвати «бюджет проїдання», - зазначила директор фіндепартаменту ОДА.

Доходи обласного бюджету затверджені у сумі 4 млрд 728 млн 424,560 тис. грн, у тому числі доходи загального фонду обласного бюджету – 4 млрд 603 млн 819,9 тис. грн, спеціального фонду обласного бюджету – 124 млн 604,660 тис. грн. Видатки обласного бюджету – 4 млрд 727 млн 354,260 тис. грн, у тому числі видатки загального фонду обласного бюджету – 4 млрд 599 млн 476,6 тис. грн, видатки спеціального фонду обласного бюджету – 127 млн 877,660 тис. грн.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський звернувся до депутатів і зазначив: «Політика відійшла сьогодні на задній план. Дуже приємно, що депутати беруть на себе відповідальність. Ми беремо її разом з вами. Органи виконавчої влади, місцевого самоврядування в одному човні. Ми разом відстоюємо інтереси наших громадян. Всі структурні підрозділи облдержадміністрації завжди готові до співпраці».

Враховуючи рекомендації постійних комісій обласної ради, депутати проголосували «за» обласний бюджет на 2016 рік у кількості 54 осіб.

Разом з тим, за інформацією голови обласної ради Анжеліки Лабунської, було створено робочу групу, яка перевірить комунальні установи в частині використання коштів обласного бюджету.

Детально про обласний бюджет, його складові читайте в інтерв'ю з Ганною Ємченко.