Друк

Про надання пільг з 1 січня 2016 року

.

Згідно із Законом України від 28 грудня 2014 року № 76-VIII "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" пільги для окремих категорій громадян надаються з урахуванням доходу сім'ї.

Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 р. № 389.

До сукупного доходу сім'ї пільговика включаються нараховані:
- пенсія;
- заробітна плата;
- грошове забезпечення;
- стипендія;
- соціальна допомога (крім частини допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, частини допомоги при усиновленні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, допомоги на поховання, одноразової допомоги, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, організацій незалежно від форми власності);
- доходи від підприємницької діяльності.

Пільги надаються протягом шести місяців, якщо середньомісячний сукупний дохід сім'ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу.

З 1 січня 2016 року розмір податкової соціальної пільги складає 1930 грн.
Управлінням праці та соціального захисту населення протягом січня 2016 року буде проведено роботу щодо визначення права окремих категорій громадян на пільги з урахуванням доходів на наступні 6 місяців (з 01.01.2016 року по 30.06.2016 року).

Пільговики, до сукупного доходу сім'ї яких входять: заробітна плата, грошове забезпечення, стипендія та доходи від підприємницької діяльності або до складу сім'ї яких входять працездатні особи, подають до управління праці та соціального захисту населення декларацію про доходи сім'ї пільговика, а також довідки про свої доходи та членів сім'ї за шість місяців, що передують місяцю звернення, або документи, що підтверджують відсутність доходів за цей період.

Нагадуємо, що продовжує діяти Програма житлових субсидій. Особи, які не підпадають під дію системи пільг, або громадяни, які мають право на пільги, але дохід яких є недостатнім для оплати за спожиті житлово-комунальні послуги, можуть скористатися Програмою житлових субсидій.

З метою отримання додаткової інформації звертайтеся за адресою: вул. Ушакова, 4/5 або за телефонами: 56120, відділ субсидій 56130.

Начальник УПСЗН
Новоград-Волинської РДА Л.А. Андрущенко