Друк

Семінар на тему «Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні в умовах децентралізації. Регіональний компонент в Житомирській області»

.

21 квітня 2021 р. в Новоград-Волинській райдержадміністрації проведено семінар на тему «Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні в умовах децентралізації. Регіональний компонент в Житомирській області», за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Івана Туровського, працівників служби у справах дітей, управління соціального захисту Новоград-Волинської райдержадміністрації, працівників центру соціальних служб Чижівської сільської ради.
Голова громадської організації «Жіночий інформаційно-консультативний центр», консультант Ірина Бабенко, ознайомила учасників семінару з правовими засадами протидії торгівлі людьми в Україні: міжнародними нормативно-правовими актами; нормативно-правовими актами України у сфері протидії торгівлі людьми. В ході семінару було наголошено на необхідності дотримання Національного механізму взаємодії суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, їх повноваження та взаємодія; а також на механізм перенаправлення осіб, постраждалих від торгівлі людьми для отримання ними гарантованої державою допомоги в умовах децентралізації.
Вивчення теоретичного матеріалу супроводжувалось переглядом тематичних відеоматеріалів, презентацій, аналізом реальних історії людей, що постраждали від торгівлі людьми.
Також було детально розглянуто саме поняття торгівлі людьми, її масштаби та види. Крім того, Ірина Бабенко зупинилась на питанні ролі територіальних громад у протидії торгівлі людьми та рекомендувала створити кабінет психотерапевтичної допомоги, де надаватимуться безкоштовні послуги особам, постраждалим від торгівлі людьми.