Друк

#МістаГероїв Гостомель. Тут народжується доблесть

.

24 лютого 2022 року на Київщині населений пункт Гостомель одним із перших взяв на себе удар російських військ під час повномасштабного вторгнення.

 

 Цього ж дня на Гостомельський аеродром ворог здійснив висадку повітряного десанту на гелікоптерах. Збройні сили України та Національна гвардія збили 3 гелікоптери із 34, з рештою десанту зав’язався бій. Згодом українськими військами було застосовано артилерію та авіацію, Гостомельський аеродром було зачищено, а злітну смугу — зруйновано для недопущення посадки ворожих транспортних літаків.

 Гостомель став однією з найгарячіших точок російсько-української війни. Бої там не припинялися ні на день. Під час бойових дій було пошкоджено 459 об’єктів соціальної інфраструктури, житлових будинків, доріг і мостів. Ворожими військами рф було зруйновано найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак АН-225 Мрія.

 Саме завдяки спротиву та мужності місцевих жителів і Збройних Сил України ворог був зупинений на підступах до столиці України. 06 березня 2022 року Указом Президента України місту Гостомель присвоєно почесну відзнаку Місто-герой України.

 Звільнення півночі України продемонструвало світу, що Україна переможе в цій війні. І все це завдяки кожному жителю цих міст, містечок, селищ і сіл.

 #МістаГероїв – це міста конкретних людей, які й сьогодні продовжують докладати неймовірних зусиль, щоб наблизити нашу Перемогу.

З сайту ЖОВА