Друк

В районі відзначили День Гідності та Свободи

.

День відзначення двох революцій, що символізують дух, єдність та силу українського народу.

Помаранчева революція стала першим рішучим «Ні» московії на всі її зусилля перетворити незалежну Україну на свою колонію. Революція Гідності стала не просто переломним – історичним моментом для України, вона стала подією, яка змінила світ. Протягом трьох місяців українці демонстрували всьому світові свою силу, прагнення до справедливості та безстрашність.

Сьогодні, 21 листопада, у місті Новоград-Волинський відбулось покладання квітів до Арки пам’яті Небесної Сотні та загиблим учасникам АТО.

 У заході взяли участь перший заступник начальника районної військової адміністрації Юрій Оханський, заступник начальника РВА Олег Зубовський, голова міської ради Микола Боровець, секретар міської ради Оксана Гвозденко, заступники міського голови Наталія Борис, Ірина Гудзь та Віталій Якубов, керуючий справами районної ради Руслан Лавренчук, працівники РВА та міської ради, громадськість. Присутні згадали хвилиною мовчання кожного, хто загинув за свободу України.

«Сьогодні болить як ніколи раніше, ми досі виборюємо свободу та вже зі зброєю в руках. Ми будемо вас пам’ятати, приклад вашої відважності передаватимемо з покоління в покоління.

Дякую усім Героям Небесної Сотні, всім захисникам української державності, всім воїнам, що беруть участь у військових діях на передовій. Ми Українці і в єдності наша сила. Пам’ятаємо про це та рухаємось до перемоги»,– сказав у своєму виступі Юрій Миколайович.