Друк

19 лютого – День державного герба України

.

Так, 19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила тризуб як Малий герб України, вважаючи його головним елементом великого Державного Герба України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті — національний символ українців часів визвольних змагань XX століття.
Постанова визначала Тризуб малим гербом України, вважаючи його головним елементом великого герба. Зображення герба мусило розміщуватися на печатках органів державної влади й державного управління, грошових знаках та знаках поштової оплати, службових посвідченнях, штампах, бланках державних установ. Документ також мав додаток, в якому містилися кольорове, чорно-біле та схематичне зображення герба із вказаними пропорціями щита і тризуба.
Державний Герб України — це один із чотирьох офіційних символів поряд з прапором, гімном і Конституцією. Ми пишаємося своїми національними символами, традиціями, культурою та людьми.
Від усієї Новоград-Волинської районної державної адміністрації, зичимо Вам, шановні воїни-інтернаціоналісти, міцного здоров'я і мирного неба, добра і злагоди вашим родинам, достатку і довголіття, аби жахіття війн більше ніколи не поверталися у наше мирне життя.
Державний Герб – це символ, який презентує певну країну як суверенну незалежну державу, офіційна емблема, зображувана на офіційних документах, печатках, грошових знаках держави