Друк

14 жовтня – Покрова Пресвятої Богородиці. День захисника України. День Українського козацтва

.

Шановні наші захисники!

Від щирого серця вітаємо вас з Днем захисника Вітчизни та Українського козацтва!
Традиційно в світлий день Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо ще й ці два чудові свята.
Дана традиція підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення. Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг. На сьогоднішній день відродження України великою мірою живиться традиціями славної козацької доби. Саме представникам козацьких громадських об'єднань належить велика роль в утвердженні національної свідомості та гідності.
Це свято пам'яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність рідної держави; свято вшанування козацької доблесті та звитяги; свято вдячності ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю. І, нарешті, це день усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України від зазіхань північного сусіда-агресора, та усіх тих, хто поклав своє життя на Сході країни в ім'я суверенності та єдності нашої держави.
Нехай Ваші сила та мужність завжди базуються на любові та підтримці рідних і близьких. І після будь-яких суперечок і баталій, які часто трапляються у повсякденному житті, вдома на вас завжди чекає затишок і мир.
Міцного здоров'я, успіхів та надійного тилу!

З повагою

                 Голова районної                                              Голова  районної ради
                 державної адміністрації

                 Володимир Михнюк                                        Дмитро Рудницький