Друк

Готовність об’єктів «Великого будівництва» по всій країні складає 92%

.

11 листопада під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова пройшла селекторна нарада з головами обласних державних адміністрацій щодо виконання програми Президента «Велике будівництво».

 

 

Головною темою наради стало обговорення рівня готовності об’єктів програми в усіх областях країни у частині 100/100/100.

Мінрегіон веде постійний моніторинг реалізації програми «Велике будівництво» і станом на 11 листопада середній відсоток будівельної готовності об’єктів по країні складає 92%. При цьому школи, які входять до програми, готові на 94%, дитсадки – на 93%, спортивна  інфраструктура – на 89%, інші об’єкти готові на 87%.

Міністр відмітив позитивну динаміку використання коштів, які передбачені на відновлення інфраструктури та компенсації постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій громадянам. Він також підкреслив, що деяким областям слід активізувати будівництво проєктів сфери охорони здоров’я.

«Ми на завершальній стадії. Кожен проєкт програми, який заплановано до здачі у цьому році, має бути завершено у заплановані терміни, а особливо в частині об’єктів сфери охорони здоров’я. Результати виконання цьогорічної програми Президента «Велике будівництво» стануть фундаментом програми на наступний рік, яка буде містити тридцять відсотків об’єктів, спрямованих на економічний розвиток регіонів», – наголосив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.