Друк

Об’єкти «Великого будівництва» по всій країні готові на 89 відсотків, – Олексій Чернишов

.

04 листопада під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова пройшла селекторна нарада з головами обласних державних адміністрацій по виконанню програми Президента «Велике будівництво» у частині 100/100/100.

 

 

За даними моніторингової групи Мінрегіону, яка постійно відслідковує стан реалізації програми «Велике будівництво», на 04 листопада середній відсоток будівельної готовності об’єктів по Україні складає 89%Школи, які входять до програми, готові на 93%дитсадки – на 88%спортивна  інфраструктура – на 86% та інші об’єкти – на 86%.

 

На нараді приділили особливу увагу питанню якості централізованих систем постачання кисню, що встановлюються в лікарнях, та заслухали пропозиції керівників ОДА щодо спрощення процедури закупівлі послуг та обладнання на місцях. Зважаючи на актуальність питання розвитку медичної інфраструктури в умовах пандемії,  надважливим завданням сьогодні є забезпечення в лікарнях якісної та ефективної роботи централізованих кисневих систем.

«В умовах коронакризи питання забезпечення українців якісними медичними послугами має бути в пріоритеті всіх очільників регіонів. Наразі більшість областей тримає високий темп будівництва приймальних відділень опорних лікарень, які входять до Програми Президента «Велике будівництво». Сподіваємось,  що прогрес, який зараз демонструють області по завершенню об’єктів медичної інфраструктури, дозволить вчасно та в повному об’ємі виконати цьогорічну програму», – наголосив Олексій Чернишов.

На селекторній нараді Міністр також підняв питання ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у  постраждалих областях і закликав керівництво відповідних регіонів не знижувати динаміку освоєння коштів, які передбачені на відновлення інфраструктури та компенсації постраждалим громадянам.

 

Коментуючи кадрові зміни в регіональному управлінні, Міністр розвитку громад та територій України зазначив, що кадрові помилки призводять до негативних наслідків та уповільнення роботи на місцях.

«Регіони мають демонструвати динаміку зрушень, що і є критерієм роботи очільника ОДА за певний проміжок часу. Якщо такі показники відсутні, приймаються відповідні кадрові рішення», – зазначив Олексій Чернишов.