Друк

Іван Лукеря: У наступні роки індустріальні парки мають стати «інвестиційною гаванню» для бізнесу

.

Одним з інструментів для залучення інвестицій у громади у наступні роки в Україні стане розвиток мережі індустріальних парків. Такі майданчики стануть «інвестиційною гаванню» для бізнесу з невисоким «порогом входу» для розгортання виробництва. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря під час Другого щорічного форуму UkraineInvest «MAKE in UA».

У заході взяли участь представники Уряду, міжнародних організацій, бізнесу, інвестори, українські та міжнародні експерти.

«Одним з важливих інструментом для залучення інвестицій у громади в найближчі роки стануть індустріальні парки. У Держбюджеті на 2022 рік передбачені кошти, зокрема, на створення відповідної інфраструктури. Цьому також сприяє програма Президента “Велике будівництво”. А вже цього тижня Верховна Рада має розглянути у першому читанні законопроєкт, що передбачає фіскальні стимули для учасників індустріальних парків. Сподіваємось на підтримку народних депутатів. Ми намагаємось створити максимально комфортні умови для інвесторів в індустріальні парки, аби вони могли спрямувати зусилля саме на розвиток виробництва», — зазначив Іван Лукеря.

Ключовою темою цьогорічного заходу є презентація програми залучення інвестицій та розвиток бізнес-дипломатії. Форум організовано за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

 

Нагадаємо, що Житомирщина активно долучається до розбудови в Україні мережі індустріальних парків, які цьогоріч включено до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».