Друк

Всеукраїнський Форум «Україна 30. Розвиток Правосуддя»: звіт про результати роботи Комісії з питань правової реформи

.

Заступник голови Комісії з питань правової реформи, глава делегації України в Групі держав Ради Європи проти корупції (GRECO) Михайло Буроменський у рамках Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Розвиток Правосуддя» надав короткий звіт про результати роботи Комісії.
«На сьогодні ми передали Президентові напрацьовану стратегію розвитку органів правосуддя та конституційного судочинства на 2021-2023 роки. Ще одним доробком є напрацьований проєкт змін до Конституції в частині децентралізації. Наразі було завершено позапарламентське публічне обговорення цих ініціатив, які найближчим часом будуть передані Президенту», – зазначив Михайло Буроменський.
Заступник голови Комісії також повідомив про завершення роботи над проєктом нового Кримінального Кодексу України. За його словами, документ вже наприкінці червня має вийти на широке обговорення.
«Також Комісією напрацьовано низку законопроєктів, зокрема пов’язаних з реформуванням СБУ, створенням Бюро економічної безпеки, зміни до Кримінально-процесуального Кодексу», – додав Михайло Буроменський.
За його даними, групою з питань розвитку економічної освіти було підготовлено законопроєкт про академічну доброчесність та проведено комітетські слухання з питань розвитку юридичної освіти.
«Група з реінтеграції територій продовжує активно напрацьовувати відповідні ідеї для нових законопроєктів, зокрема, це пов’язано з урегулюванням питання реалізації прав людини в умовах міжнародного збройного конфлікту та подолання його наслідків», – підкреслив Заступник голови Комісії.