Друк

Дмитро Кулеба запросив французький бізнес до участі у програмі «Велике будівництво» в Україні

.

У ході робочого візиту до Франції Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч бізнес-ради з представниками великого та середнього французького бізнесу.

 

Співорганізатором виступила організація MEDEF International (Рух підприємств Франції), яка допомагає французьким компаніям налагоджувати міжнародну співпрацю.

 

Участь взяли топ-менеджери низки компаній, які вже працюють чи зацікавлені у реалізації бізнес-проєктів в Україні.

 

Міністр запросив французький бізнес взяти участь у двох найбільш привабливих напрямах вкладення інвестицій, програмі Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво” та великій приватизації.

“В наступні роки в Україні відкриваються величезні можливості, зокрема у сферах будівництва, інфраструктури та енергетики. Президент України та Уряд налаштовані на масштабне оновлення української інфраструктури, аби створити якісно нові можливості для розвитку нашої країни та міжнародної торгівлі”, – зауважив Міністр.

Дмитро Кулеба уточнив, що йдеться насамперед про побудову та концесію доріг та мостів, концесію та приватизацію портів, модернізацію прикордонної інфраструктури, проєкти з електрифікації громадського транспорту, розвитку систем водопостачання, переробки сміття та ін.

“Ця співпраця не лише вигідна, але має важливе політичне значення для зміцнення зв’язків між Україною та Францією”, – підкреслив Дмитро Кулеба.

Співрозмовники приділили особливу увагу енергетиці. Дмитро Кулеба звернув увагу на потенціал виробництва в Україні зеленого водню та синхронізацію нашої держави з курсом Європейської зеленої угоди, яка відкриває нові можливості у сфері відновлюваної енергетики.

 

Міністр звернув увагу на досягнення України у дерегуляції та спрощенні умов ведення бізнесу, ухвалення та успішну імплементацію нового закону про концесії, гармонізацію українського законодавства з нормами Європейського Союзу. Насамкінець, він нагадав, що при Міністерстві закордонних справ постійно діє Рада експортерів та інвесторів, яка допомагає інвесторам знаходити нові можливості, а українським компаніям – відкривати нові ринки.