Друк

Максим Степанов повідомив про прибуття в Україну пів мільйона доз вакцини проти COVID-19

.

Вантажний літак із вакциною Oxford/AstraZeneca (CoviShield) приземлився в Україні. Він доставив першу партію в пів мільйона доз. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

 

 

«Зараз терміново розмитнюємо вантаж, і вакцина відразу поїде в регіони, аби ми почали робити щеплення згідно з першим етапом вакцинації», – прокоментував Міністр.

 

Відвантаження вакцин із заводу-виробника у індійському місті Пуне відбулося 21 лютого. Нагадаємо, Максим Степанов особисто відлетів у Індію, щоб провести перемовини із найбільшим виробником вакцин у світі – Serum Institute of India.

Oxford/AstraZeneca – це спільна розробка Оксфордського університету та британсько-шведської компанії AstraZenecа, що має потужності для виробництва в Індії. Вакцина проти COVID-19 випускається під назвою CoviShield, вона перекваліфікована ВООЗ та рекомендована до екстреного використання. Serum Institute постачає свою продукцію в 140 країн світу.

 

Нагадаємо, на першому етапі щеплюватимуть тих, хто найбільше потребує захисту і допомагає іншим:

 

  •  медиків ковідних лікарень;

  •  бригади швидкої допомоги;

  •  співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19;

  •  мешканців та персонал будинків для людей похилого віку;

  •  військових на фронті.

 

На цьому етапі вакцинація здійснюватиметься мобільними бригадами. 15-23 лютого мобільні бригади пройшли практичні навчання з імунізації від COVID-19 вакцинами AstraZeneca (Covishield) та Pfizer/BioNTech.

 

Усі щеплення є добровільними й безоплатними.