Друк

Мінцифри: доступний ще один освітній серіал “Безбар’єрна грамотність”. ВІДЕО

.

Міністерство цифрової трансформації України запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка покликана забезпечити українців вільним доступом до вдосконалення своїх навичок.

 

 

На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати різні навички за новим сучасним форматом – освітні серіали.

 

Так, на платформі доступний новий серіал під назвою «Безбар’єрна грамотність».

 

В українському суспільстві існує комплекс обмежень для різних груп у можливості безбар’єрного доступу до інфраструктури, транспорту, зайнятості, освіти, отримання публічної інформації, послуг з боку держави та бізнесу тощо. У відповідь останніми роками дедалі більше поширюється запит на впровадження інклюзії та безбар’єрності в різних життєвих сферах. Рівний доступ, рівні можливості, забезпечення залучення та універсальності стають важливими темами, які дискутуються та починають впливати на порядок денний. Серіал ознайомить глядачів з основними принципами безбар’єрності на прикладі повсякденних життєвих ситуацій.

 

Що таке безбар’єрність? З якими бар’єрами стикаємося ми кожного дня? Які види бар’єрів бувають? Та як їх подолати? Відповіді на ці питання є у 1 серії освітнього серіалу.