Друк

Спільний семінар заступників директорів з виховної роботи та вчителів української мови і літератури

.

Важливою складовою частиною навчально-виховного процесу в сучасній школі є формування патріотизму, що має визначальне значення в розвитку особистості учня.

Тому й темою спільного семінару вчителів-словесників і заступників директорів з виховної роботи було обрано «Впровадження інноваційних технологій національно-патріотичного виховання на уроках української мови і літератури та в позаурочний час».
Завдяки ефективній системі роботи, що склалася в Ярунській ЗОШ І-ІІІ ступенів, на базі якої проводився семінар, учасникам вдалося прослідкувати основні напрями національно-патріотичного виховання.
Словесники відвідали уроки української мови та літератури у 8-А та 6-А класах, на які запросили вчителі І.М. Маус та Л.О. Коренчук.
Заступники директорів з виховної роботи ознайомилися з досвідом роботи класних керівників І.О. Буняк, М.М. Гнітецької, Л.В. Павловської.
Широку палітру позакласної роботи школи продемонстрували гостям під час Ярмарку творчості, де можна було не тільки поласувати смаколиками, а й стати учасником майстер-класу.
Учитель-методист Т.А. Петько презентувала роботу літературно-краєзнавчої студії «Плеяда», ознайомивши гостей з педагогічними династіями Ярунської ЗОШ І-ІІІ ст.
Краєзнавча діяльність школи була представлена також під час екскурсії історико-краєзнавчим музеєм.
Родинне свято «Ми – єдина сім'я, ми велика родина. Доля в наших руках, в нас – одна Україна» стало логічним завершенням семінару, адже підтвердило результативність діяльності вчительського та учнівського колективів щодо національно-патріотичного виховання.

joomlamodniyportal.ru