Друк

Мати Покрова пісню співає, в пісні родинній рід наш єднає!

.

Шановні Ярунці, гостоньки красні,
З Усеукраїнським святом Покрови Пречистої,
Зі святом Захисника України,
Зі святом рідного села – Яруня променистого,
Вітаємо вас у ці миті врочисті!

14 жовтня у приміщенні Районного Будинку культури відбулося велике театралізоване свято. У веселій, невимушеній, святковій атмосфері, ведучі Козак і Козачка (Ольга Осипчук і Володимир Алексеєнко) під звуки мелодії вітали односельчан та гостей зі світлим Святом Покрови. Радо зустріли сільського голову Сергія Жука, який привітав односельців з престольним святом і наголосив, що Покрова – це та Українська Святиня в якій живе правда, це символічна козацька чайка, в якій мчить непереможний козацький дух, це віра у безсмертя душі героїв, які віддали життя за землю рідну.
Здавна на це свято українські жінки Покровоньку замовляли
«Як були жнива – баба нежива, як прийшла Покрова, то баба жива-здорова!», або ще таке -
«Щоб я мала стільки женихів,
Як на плодовитій яблуні плодів!
Аби було мені з чого вибирати –
Найваговитіших женихів мати!» та інші.

Свято перепліталося піснями у виконанні жіночої групи народного хорового колективу РБК, під керівництвом заслуженого працівника культури України Юрія Лагасюка, театралізованим дійством за участю дитячого фольклорного колективу (керівник Валентина Шевелюк) та виступами старшої та середньої групи танцювального колективу «Зорецвіт» (керівник – Володимир Алексеєнко). Зачарував односельців дует дзвінкоголосих юних співачок Тетяни Козир та Оксани Осипчук. Віршовані рядки про Покрову прочитала Любов Ямчинська, а гумором звеселяли Ніна Конончук та Анна Данилюк. Окремі пісенні вітання звучали від Іванни Конончук, Софії Цибульської та Ольги Осипчук.
Веселі козацькі розваги не мали кінця, вони неспинні, як сонячний колорух: «Біг в мішках», «Бій півнів», «Міцність рук», «Міцність чоловічого духу», конкурсна вікторина для козачат. Все це переконало глядачів, що сучасні козаки і козачата є мудрими, мужніми, спритними, сильними, вміють палко кохати і пісні про кохання співати.
На честь Святої Покрови ведучі свята запросили всіх присутніх пригоститися чудодійним кулішем, який сили вертає, народ український з славними предками єднає. А Сценарій до цього чудового свята написала методист РМЦНТ Ніна Петрук.

Матінко Покрово, даруй нам щедроти свої,
Захисти від холодів пронизливих,
Від морозів нещадних,
Аби ми в святковім теплі, мирі, радості
До весни дожили,
Людяності не загубили,
Доброї слави нажили.

Директор РБК
О.В.Осипчук

joomlamodniyportal.ru