Друк

Українська армія – школа гарту і мужності

.

Нехай ніхто не половинить,
Твоїх земель не розтина,
Бо ти єдина, Україно,
Бо ти на всіх у нас одна.

14 жовтня кожного року увесь християнський світ з глибокою любов'ю, вдячністю і надією славить Пресвяту Богородицю, Матір Спасителя світу Ісуса Христа.
З 2014 року день Покрови в Україні відзначається ще і як День захисника України. Свято встановлене 14 жовтня 2014 року Указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.
Саме тому, напередодні свята Дня захисника України, в Новоград-Волинській районній бібліотеці імені Лесі Українки було проведено патріотичну годину «Українська армія – школа гарту і мужності». Ведучою заходу була головний бібліотекар Олена Дяченко. Вона ознайомила присутніх з історією походження Дня захисника України. Акцентувала увагу, що це свято сприяє вшануванню пам'яті осіб, які віддали життя за Україну на різних етапах розвитку, зокрема, під час АТО. Також розповіла, про новоград-волинців і про «нашу тридцятку» (30-та окрема механізована Новоград-Волинська Рівненська бригада) які воюють в даний час на сході, про значення престижу українських Збройних Сил для всієї країни.
Почесною гостею свята була відомий краєзнавець, член Національної спілки краєзнавців України, директор благодійного фонду розвитку культури і мистецтва міста Новограда-Волинського і щирий патріот нашого краю Ліна Дмитрівна Наумець. Вона презентувала свою книгу «Новоград-Волинський. Персоналії», яка вийшла друком у липні 2016 року. Це біографічний довідник, у якому подано розповіді про 850 знаних людей (більшість імен уже призабуто або ще невідомо землякам), які народились або пов'язані долею зі Звягельщиною, в тому числі загиблі воїни в АТО. Свої книги з посвятою автор подарувала їх сім'ям.
Директор районної бібліотеки Лариса Дмитрівна Ковалевська подякувала Ліні Наумець за титанічну працю під час створення книги та за цікаву її презентацію.
Після виступу Ліни Дмитрівни під мелодію пісні «Пливе кача» у виконанні «Піккардійської терції» Олена Дяченко зачитала прізвища загиблих в АТО з Новоград-Волинського району. На даний час їх 25 прізвищ. Директор районної бібліотеки запропонувала всім присутнім вшанувати загиблих хвилиною пошани.
Були присутні запрошені на захід члени Житомирської обласної організації Національної спілки письменників України Ніна Талько-Петрук та Анатолій Клюско. Анатолій Олексійович під час виступу зачитав свої вірші.
Нехай вічно палає любов у кожній родині і кожній сім'ї. Нехай Господь з трепетом розвіє дикі ворожі рої. А нашим воїнам єдине побажання – повертайтеся живими.

Матеріал підготувала
методист районної бібліотеки імені Лесі Українки
Ніна Нюкало

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://www.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6882-ukrajinska-armiya-shkola-gartu-i-muzhnosti#sigProGalleria4afd659d2e
joomlamodniyportal.ru