Друк

Відбулася презентація книги Лариси Бойко «Грає сонце на струні»

.

Звук гітарної струни,
Барви сонячних полотен,
Подих вічної весни
Перетворюю на ноти.
Л. Бойко

День художника відзначається в Україні щорічно у другу неділю жовтня згідно з Указом Президента України від 1998 р.
У 2016 році День художника України припадає на 9 жовтня.
Образотворче мистецтво є однією з найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів. Роботи художників будять прагнення до прекрасного, спонукають замислитися над суттю буття.
Лариса Бойко – автор музики, виконавиця, лауреат премії імені Лесі Українки, член асоціації композиторів Житомирщини. Народилася у місті Новограді-Волинському. Лариса Бойко записала три аудіо-альбоми: «Портрет» (2007 р.), «І струни, і барви» (2010 р.), «Живі струни для Лесі» (2011 р.). Особливо цікавою в її творчості є тема «Композитор і художник». Лариса Бойко озвучила картини відомого поліського художника Юрія Камишного, створивши своєрідну «музичну галерею».
У читальному залі районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки до Дня художника було презентовано книгу Лариси Бойко «Грає сонце на струні».
«Грає сонце на струні» збірка музично-поетичних мініатюр за мотивами картин художника Юрія Камишного. Це спроба поєднати різні види мистецтва: музику, живопис та поезію. Такі композиції, як «Де живе художник», «Портрет», «Земля і небо», «Котиться літо», «Голос трави», «Холодно хатині», «В краю лілей», написані безпосередньо під враженням від полотен художника, інші стали співзвучними з глибоким та філософським змістом його картин.
Збірка адресована широкому колу поціновувачів мистецтва.
Юрій Костянтинович Камишний – заслужений художник України, член Національної спілки художників України, лауреат премії ім. Лесі Українки, лауреат Міжнародної премії ім. М.Реріха, лауреат Всеукраїнських премій ім. Івана Огієнка та ім. Івана Нечуя-Левицького. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеню та відзнакою Житомирської обласної ради «Честь і слава Житомирщини». Народився 25 квітня 1962 року в м. Житомирі.
У 1982 році закінчив Одеське художнє училище ім. М. Б. Грекова. У 1992 році був прийнятий до Національної спілки художників України.
Роботи Ю.Камишного зберігаються в експозиції Львівської галереї мистецтв, музеї ім. Лесі Українки в м. Києві, у колекції Президента України та приватних колекціях в Україні та за її межами.
У районній бібліотеці для дорослих також є багато цікавих матеріалів про Юрія Камишного та його картини з автографом автора.

Матеріал підготувала
бібліотекар читального залу
районної бібліотеки для дорослих
Анастасія Осадчук

joomlamodniyportal.ru