Друк

Ведеться боротьба зі стихійною торгівлею

.

Всім добре відомо, що торгівля просто неба – це пряма загроза не лише здоров'ю, але й життю людини. 

Та попри те, що придбані з рук продукти харчування не відповідають санітарним нормам, люди дуже часто просто ігнорують всі застереження, помилково вважаючи, ніби то такі продукти свіжіші та навіть якісніші, адже від господаря, а не з супермаркету. Тож процвітає вулична торгівля.

Але у будь-якому випадку, продаж продуктів харчування з рук у невстановлених на те місцях – це правопорушення, яке карається штрафом.
Однак, як показує практика, торговці не реагують на заборони та продовжують свій незаконний бізнес. Саме тому 5 жовтня у Яруні було проведено чергову перевірку місць стихійної торгівлі за участі заступника голови районної державної адміністрації Андрія Подіка, в.о. начальника Держпродспоживслужби в Новоград-Волинському районі Олександра Коваля, головного спеціаліста відділу безпечності харчових продуктів Олени Кравчук, Ярунського сільського голови Сергія Жука та дільничного інспектора.
За результатами перевірки було виявлено 6 випадків реалізації продуктів харчування (хлібом, ковбасами, салом, свининою, живою рибою, продукцією птахівництва) без відповідних супровідних документів, із порушенням умов зберігання та реалізації (відсутність холодильного обладнання, санітарного одягу). В результаті чого було складено 6 адмінпротоколів.
На жаль, перевірки та рейди не дають ефективних результатів. Стати свідомим громадянином і не купувати продуктів харчування в місцях стихійної торгівлі – ось єдине правильне рішення, яке допоможе не тільки розв'язати проблему, але й вберегти здоров'я і життя людей.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://www.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6870-vedetsya-borotba-zi-stikhijnoyu-torgivleyu#sigProGalleria00468281e1
joomlamodniyportal.ru