Друк

«Родина – маленька держава»

.

«З родини йде життя людини» – говорить народна мудрість.

І це справді так. Як із струмочка починається ріка, так і життя починається з родини. Сім'я, родина, батьківщина – це єдині поняття. Людина до глибокої старості пов'язана з тією сім'єю, з якої вона вийшла, і все життя пов'язана із землею, де вона народилася і зросла. Куди б не закинула її доля, вона завжди подумки із своїм корінням.

Родина завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. В родині вона набирається сил і натхнення, які допомагають їй впродовж всього життя долати життєві труднощі, досягати вершин і отримувати перемоги. Мати міцну, дружну родину у всі часи було і є почесним. Повага до батьків, любов до дітей — ці родинні традиції передаються українцями із покоління в покоління.
Український День родини - відносно молоде свято і святкується з 2012 року щорічно 8 липня – в день Петра і Февронії, покровителів сім'ї та шлюбу. Їх шлюб є зразком християнського шлюбу.
До Дня родини в читальному залі оформлено книжкову виставку «Міцна родина – міцна Україна» та проведено бібліоінформіну «Родина – маленька держава». Відвідувачі бібліотеки ознайомилися зі святами, звичаями, обрядовістю української родини, сімейним законодавством України, особливостями сучасного шлюбу та виховання дітей у сім'ї, впливом алкоголю та наркотиків на взаємовідносини у родині. Особливу зацікавленість викликали правила Дейла Карнегі про те, як зробити сімейне життя щасливим.

Матеріал підготувала
головний бібліотекар районної бібліотеки
імені Лесі Українки Олена Дяченко