Друк

«Хочеш миру – готуйся до війни»... Або як розпочались навчання загонів територіальної оборони

.

Поки наші захисники ведуть боротьбу проти ворога неоголошеної війни на східному фронті країни, чоловіки, які залишись удома намагаються не пасти задніх.

  Адже готовим до наступу ворожих сил потрібно бути завжди. Тож під керівництвом Новоград-Волинського комісаріату у нас сформовано загін територіальної оборони району.
  Завдання цієї структурної одиниці очевидні – охорона і оборона особливо важливих об'єктів, боротьба з диверсійно-розвідувальними групами противника. Але, щоб виконати їх гідно і правильно потрібно добре потренуватися. Саме тому у період проведення командно-штабних навчань із бойової підготовки «Літня гроза» військовий комісар скликав збори для проведення навчальних зборів учасників загону територіальної оборони.
  Скільки таких захисників у нашому районі – військова таємниця. Та за словами військового комісара Сергія Канюки штат загону укомплектований і може виконувати функціональні завдання покладені на нього.
Розпочались навчання ще минулої середи, 6 липня, і триватимуть до 15 липня. За цей час чоловіки мають дійти практично вершини досконалості у військовій справі: вміти не лише стріляти, розміновувати чи заміновувати територію, а й виявляти диверсійні угрупування ворога. Тож і графік зборів досить насичений. Про це у день прибуття оборонцям повідомив військовий комісар Сергій Васильович під час проведення настановчих зборів. Сюди ж завітали і «господар» 12 інженерного полку, де власне базуються навчання, полковник Микола Борісов, а також голова райдержадміністрації Володимир Михнюк з першим заступником Наталією Даниленко.
  Хочу подякувати вам, шановні захисники, за те, що ви виявили громадянську активність і вважаєте своїм обов'язком захищати рідний край. Приємно, що при формуванні цього структурного підрозділу серед добровольців виявилось чимало очільників сільських і селищної громад, які незважаючи на напружений графік роботи вважають за необхідне пройти навчання, щоб бути готовими захистити свою громаду. Всім відомі слова «хоче миру – готуйся до війни», тож я хочу побажати вам так підготуватися до війни, щоб у нашій країні нарешті запанував мир, - звернувся до присутніх Володимир Михнюк.
  І звичайно ж така подія не обійшлася без розмови про об'єднання громад, після зборів голова райдержадміністрації вкотре обговорив всі проблеми і болючі питання разом з головами сільських рад, що проходять навчання.

Автор Олена ЧЕХ

joomlamodniyportal.ru