Друк

Житомирщиною прямує «Децентралізаційний марафон»

.

З червня по грудень 2016 року Житомирщиною прямує «Децентралізаційний марафон». Про це поінформувала виконавчий директор Житомирського РВ АМУ Тетяна Кухарська.

Зокрема, вона зауважила, що у рамках даної акції до кінця року у громадах Житомирської області відбудеться 50 виїзних заходів.

«Це будуть зустрічі у різних форматах: інформаційні зустрічі, презентації для представників громад, бесіди з головами рад та активом села, селища, міста, виступи на сходах села та інші. Регіональні консультанти поінформують про переваги децентралізаційної реформи та допоможуть у підготовці відповідних документів. Будуть також зустрічі із головними експертами – представниками громад, що об’єдналися, і на власному приклад можуть розказати-показати, як живе громада після об’єднання», - зазначила Т.Кухарська.

Також Тетяна Кухарська повідомила, що маршрут «марафону» гнучкий і може бути змінений за запрошенням активу певної громади. «Ми готові відвідати громади, які залишились поза планом, та стимулювати їх до об’єднання. Також наші регіональні консультанти спілкуються у телефонному режимі та проводять особисті інформаційно-презентаційні зустрічі», - сказала вона.

На Житомирщині нині створено та діє 10 об’єднаних територіальних громад. Перспективним планом формування територій громад Житомирської області, схваленим рішенням обласної ради №1495 від 28.05.15,  передбачено створення 59 ОТГ, розпорядженням Кабінету Міністрів України затверджено – 37. На найближчу сесію обласної ради готуються зміни до Перспективного плану формування територій громад Житомирської області. http://oda.zt.gov.ua/golova-oda-kerivnikam-rajoniv-treba-praczyuvati.html

Довідково.

Старт «Децентралізаційному марафону» дано на ХІІ Українському муніципальному форумі, що проходить нині в Одесі. Цю всеукраїнську акцію ініціювала Асоціації міст України з метою активізації та стимулювання процесу об’єднання і  формування спроможних громад.

Про початок «марафону» урочисто оголосили Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Г.Зубко, Перший заступник Глави Адміністрації Президента України  В.Ковальчук та Голова Асоціації міст України Київський міський голова В.Кличко. Їх підписи на символічному плакаті «1000 громад: на старт!» демонструють політичну волю різних гілок влади до реформування держави та свідчать про підтримку Асоціації міст України як безпосереднього учасника реалізації реформ з децентралізації влади.

Пряма мова Г.Зубка за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=7zyOv_sQaS8

Світлана Прокоф'єва, консультант з комунікацій АМУ