Друк

Семінар вчителів образотворчого мистецтва на базі методичного центру

.

6 квітня на базі методичного центру відбувся районний семінар вчителів образотворчого мистецтва. Досвідом роботи з розвитку у школярів художньо-образного мислення, спостережливості, творчих здібностей, уяви поділилася вчителька образотворчого мистецтва Гірківської ЗОШ І-ІІ ступенів Роюк Лариса Олександрівна.

Вона також підготувала електронну презентацію уроку у 6 класі на тему «Шевченко художник». На уроці Лариса Олександрівна наголосила, що нас просто не існує без Шевченка. У ньому – уся історія наша, усе буття, усі мрії. Відомо: Україна – це Шевченко, Шевченко – це Україна. Уявити себе без Шевченка українцеві – все одно, що без неба над головою. Він – вершина нашого родового дерева. Він не тільки геніальний поет, а й талановитий художник.

Вчителька познайомила учнів з жанрами, у яких працював художник, на прикладах картин досконало розкрила перед учнями образотворчу творчість Тараса Шевченка.
Учасники семінару Шпунтов В.О. (Пилиповицька ЗОШ І-ІІІ ст.), Олійник О.Я. (Піщівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Бучинська С.В. (Суслівська ЗОШ І-ІІІ ст.) зробили аналіз підручників з образотворчого мистецтва для 7 класу (автори: Федун С.І., Рубля Т.Є.). Вони відмітили, що підручники повністю відповідають програмі. Весь матеріал сприяє не лише розвитку навичок малювання, а й гармонійному сприйняттю навколишнього світу, вчить школярів бачити і розуміти красу.

Вчителька образотворчого мистецтва Слободороманівської гімназії Петренко Г.О. провела з присутніми майстер-клас на тему: «Архітектурний пейзаж. Храми рідного краю».

Методист РМЦ Євпак О.М. повідомила про організацію районного конкурсу дитячого малюнку «Заради життя», присвяченого 30-річчю Чорнобильської трагедії та закликала вчителів образотворчого мистецтва подати кращі дитячі малюнки на конкурс.

joomlamodniyportal.ru