Друк

Профілактичні заходи в Новороманівській та Орепівській школах до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

.

24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом відзначається за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я в день, коли німецький мікробіолог Роберт Кох заявив про зроблене ним відкриття збудника туберкульозу.

Це стало першим кроком на шляху діагностування і лікування небезпечного захворювання.

Новоград-Волинським районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно з завідувачами Слободороманівської АЗПСМ Голуб Мирославою Василівною та Орепівської АЗПСМ Троцькою Мартою Петрівною проведено профілактичні заходи в Новороманівській (18 березня) та Орепівській (24 березня) ЗОШ I-III ст. Метою заходів було привернення уваги до масштабів цієї хвороби і способів її профілактики та лікування.

Медичні працівники наголосили основні шляхи поширення збудника туберкульозу, хто найбільш уразливий до туберкульозу, як проявляється захворювання та як можна запобігти захворюванню. На закінчення спеціалістами РЦСССДМ було представлено відеоролик життєвих історій про туберкульоз, а також проведено анкетування серед учнів загальноосвітніх шкіл. Всього груповими заходами охоплено 96 осіб.

Спеціаліст I категорії РЦСССДМ
Лабзенко В.А.

joomlamodniyportal.ru