Друк

Як отримати ваучер на навчання?

.

На сьогодні підрозділи служби зайнятості в області з метою підвищення конкурентоспроможності дорослого населення на ринку праці видали жителям області 171 ваучер на освіту, загальна вартість яких становить 1,6 млн грн. за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

 

Серед запропонованих для навчання професій і спеціальностей, за якими може бути виданий ваучер, найбільш затребуваними є «Медсестринство», кравець, закрійник, водій автотранспортних засобів, робітник фермерського господарства, кухар, електрогазозварник, слюсар-ремонтник, охоронник, водій навантажувача.

З 25 травня перелік професій та спеціальностей, за якими може бути виданий ваучер на навчання, розширено до 123. Ознайомитися можна тут: https://www.dcz.gov.ua/publikaciya/perelik-profesiy-specialnostey-dlya-navchannya-za-yakymy-mozhe-buty-vydanyy-vaucher.

Повна інформація щодо ваучерів– на сайті Державного центру зайнятості http://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery/.

Ваучер– документ встановленого зразка, що дає особі право на перепідготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутого за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти (крім третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого)рівня вищої освіти), спеціалізацію та підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця.

Отримати його можуть люди віком від 45 до 60 років, люди з інвалідністю, звільнені зі служби військовослужбовці, внутрішні переселенці, а також особи, які були позбавлені свободи в наслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення.

Консультації щодо отримання ваучерів та подальшого навчання на Житомирщині – у відділі активних програм зайнятості обласного центру зайнятості за телефоном: 067-687-98-51